Nema druge nego da se zastiti kao brend! U filmovima ih cesto izjenacavaju Vampir-Drakula , treba to rascistiti.... _________________ http://mikrotheos.blogspot.co.uk/
U ono doba je Rusija bila u stanju raspada..Vjerovatno je prodavao ko je sto stigao, bez previse "geopolitike". Ovakvu vijest treba tumaciti kao anti-ruski spin , i nista vise.. _________________ http://mikrotheos.blogspot.co.uk/
?????. ?? ???? ????? ?? ??? ??????, ??? ?? ???? ?????????? ???????? ????. "???? ??? ??????" ???? ?? ?? ????????? ?? ????? ????? ? ?????. ???? ???? ?? ?????? ????????? ???? ????????? ?? ? ?????? ????????? ?????? ????? ?? ??????. ??? ? ???? ????? ?? ??????? ??????? ????:
Sve vreme raznisljam, vec godinama: ZASTO RUSIJA I PATRIOTSKI ORIJENTISANE ORGANIZACIJE I INSTITUCIJE SKORO NISTA NE POKUSAVAJU I NE RADE U SRBIJI, cak ni u slucajevima koji bi morali da budu uzorni primer ovakve saradnje.
Recimo, casopis koji sam pokrenuo sa ambasadorom Konuzinom, "Rusija danas", koji su u rukama drzali i pohvalili i Medvedev i Putin nije profunkcionisao, cak ni do nivoa da neko od nas ode na par dana do Moskve na neke razgovore o strategiji i pespektivama ovako lepog i zanimljivog casopisa. Dugo sam mislio da sam ja licno razlog ovakve sudbine projekta - jer mi je Konuzin rekao da je dobio preko sto negativnih komentara, prituzbi, kleveta, zgrozenosti i protesta "zasto Bokan radi ovakav casopis" (ne znajuci pritom da sam ja licno projekat osmislio, pokrenuo i zatim ubedio Konuzina da me podrzi u tako necemu), pa je, kako mi je rekao: bio "sokiran" takvim reakcijama Rusiji naklonjenih nasih ljudi, vaznih u njihovom ocima.
Ali i kada sam ja izasao iz "Rusije danas" - sve je ostalo isto, pa se, vremenom,projekat i prakticno ugasio...
Slicno su prosli i Vladimir Medenica (koji je zasluzan za izdavanje stotina veoma vaznih ruskih knjiga a srpskom), Igor Gojkovic (prvi covek radija "Glas Rusije", koji je cak dobio i visoki orden od licno Medvedeva za svoje zasluge), Dragana Markovic (glavna urednica "Rusije danas" i moja najbliza saradnica na projektu), pa cak i Ivana Zigon (sa njenom gotovo nadljudskom energijom i decije-zanesenom posvecenoscu ruskoj stvari) nije uspela da mnogo uradi po tom pitanju...
Niko, ali BAS NIKO od srpskih ljudi naklonjenih ruskoj ideji i Rusiji nije uspeo da nadje ma kakav iole ozbiljniji prijem, a kamoli podrsku i pravo razumevanje na toj strani...
I pitam se zasto je to tako i dokle ce biti tako?
Da li je u pitanju nepaznja i nemar ili, mozda, ipak - svesna namera?
Muci me strashna dilema (koja, da se razumemo, nista ne menja u mom odnosu divljenja prema ruskoj kulturi i nepokolebljivoj opredeljenosti za svetlost sa Istoka) o tome sta se to zaista desava ispod vidljivog vrha ledenog brega odnosa zvanicne Rusije prema Srbiji i srpskim rusofilima i pravoslavnim slovenofilima?
I dokle ce sve to tako sljapkati u mestu?
Ponavljam, ja sve ovo pisem i ispovedam rukovodjen iskrenom zabrinitoscu i na osnovu licnog iskustva.
Da napomenem da sam, eto, kroz sve ove godine uvek izazivao neuporedivo veci, jasnije definisan i odredjeniji interes "na zapadnoj strani", nego kod nashe istocne brace, kod predstavnika zvanicne Rusije. Neverovatno, ali istinito.
Ovo sam prosto morao da napisem, jer postoji i ona uzasna mogucnost da su se, ne daj Boze, ponovo povukle granice neke nove Jalte (van ociju javnosti) po kojima je Srbija dodeljena i prepustena evro-americkoj interesnoj sferi...
Ako je to tako, onda neka nam je sam Bog u pomoci - jer udaramo glavom u nevidljivi zid za koji i ne znamo da postoji.
Moramo da razmisljamo i o toj opciji ako smo realno spremni na sve zamke ovozemaljske realnosti i ako vise volimo Srbiju od svojih slatkih snova.
Ipak, da zavrsim iz srca, a ne iz maglovitih predela racionalnih strepnji.
Mozda je sve ovo ipak samo uvod u jednu drugaciju, po nas mnogo bolju fazu rusko-srpskih odnosa?
Ko zna?
http://www.facebook.com/dragoslav.bokan/posts/10151523640669144 _________________ Qualis rex, talis grex
Sa SAD dakle nije problem da antagonizuje Rusiju zbog "beznacajne" drzave kakva je Srbija? Bokanova prica o novoj "Jalti" mozda i nije tako bezazlena... _________________ http://mikrotheos.blogspot.co.uk/
Не можете писати нове теме у овом форуму Не можете одговорити на теме у овом форуму Не можете мењати ваше поруке у овом форуму Не можете брисати ваше поруке у овом форуму Не можете гласати у овом форуму