Српски Интернет парламент Форуми Српски Интернет парламент

FAQ/УпутствоFAQ/Упутство   ТражиТражи   Листа члановаЛиста чланова   Корисничке групеКорисничке групе   Региструј сеРегиструј се 
 Профил Профил    Провери приватне порукеПровери приватне поруке   ПриступиПриступи 

Поштовани посетиоци, да бисте остављали поруке на нашем форуму, претходно се морате регистровати. Хвала!

Нереди у Атини
Иди на страну 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Следећи

Напиши нову тему   Одговори на поруку    Српски Интернет парламент Форуми -> Форум часописа Коментар
Погледај предходну тему :: Погледај следећу тему  
Аутор Порука
drum
Ветеран

Придружио: 05 Мар 2008
Поруке: 1339
Локација: Солун

ПорукаПослао: Нед Дец 07, 2008 9:23 am    Наслов: Одговорити са цитатом

http://www.pressonline.rs/page/stories/sr.html?view=story&id=52981&sectionId=40

Било их је и у Солуну. Град је препун полиције након што су анархисти извлачили људе их луксузних аутомобила и пребијали их. Све је изгледа кренуло од групе младића који су седели испред кафића и кад је један од њих бацио пластичну флашу на патролна кола. Полицајац је пуцао и погодио га са два , а не како медији тврде једним метком.
mpkByk
Ветеран

Придружио: 09 Мар 2005
Поруке: 1398
Локација: Србистан

ПорукаПослао: Нед Дец 07, 2008 1:31 pm    Наслов: Одговорити са цитатом

drum ::
Све је изгледа кренуло од групе младића који су седели испред кафића и кад је један од њих бацио пластичну флашу на патролна кола. Полицајац је пуцао и погодио га са два , а не како медији тврде једним метком.

У вјестима се прича као да је хтјео да баци димну бомбу на патролу, ако је тако ја га не бих са два метка рокно, већ са 9.
Али кренуло је весело на све стране, синоћ сам причао са Борком, дошла из Швајцарске, и код њих је сада узречица,
Богат је онај ко НЕМА кредит
ја сам трули богаташ, немам ни дозвољени минус kuleraja smekerica
Vid
Посланик

Придружио: 31 Дец 2002
Поруке: 4734
Локација: Београд

ПорукаПослао: Нед Дец 07, 2008 5:58 pm    Наслов: Одговорити са цитатом

За разлику од МркВука, мени је жао младића а не би сметало ни да је на полицију бацио и нешто јаче од димне бомбе (пошто се и тамошња полиција, попут наше, искључиво брине да заштити режим и крупни капитал).
Назад на врх
Погледај профил корисника Пошаљи приватну поруку Посети сајт аутора
drum
Ветеран

ПорукаПослао: Нед Дец 07, 2008 7:17 pm    Наслов: Одговорити са цитатом

Ко што рекох ,тип је бацио пластичну флашу. Сад сам се вратио са утакмице и укупно на стадиону је било не више од 100 полицајаца. Обично се поставе испред аутобуса,али овога пута су били сакривени. Вид, потпуно си управу стим да се прича да ако се нереди наставе нису немогући чак ни избори. Грчка је дубоко у рецесији а скандали са манастирима и њиховим злоупотребама уопште нису од помоћи влади.
drum
Ветеран

ПорукаПослао: Нед Дец 07, 2008 9:01 pm    Наслов: Одговорити са цитатом

Протести још увек трају ,око универзитета су подигнуте барикаде. Ако је неко био на сајму у Солуну знаће о чему причам, јер то је одмах преко пута. Једини проблем полицији је што нема права да уђе на универзитет па кад анархисте притисну они се тамо склоне.
General
Члан

Придружио: 05 Апр 2006
Поруке: 160

ПорукаПослао: Нед Дец 07, 2008 10:13 pm    Наслов: Одговорити са цитатом

Једини проблем полицији је што нема права да уђе на универзитет па кад анархисте притисну они се тамо склоне.

А то користе и навијачи по Солуну, па уговарају туче у кругу универзитета.

Последњи изменио General дана Нед Дец 07, 2008 10:17 pm. измењено укупно 1 пута
Назад на врх
Погледај профил корисника Пошаљи приватну поруку
VoiD
Посланик

Придружио: 30 Дец 2002
Поруке: 4186

ПорукаПослао: Нед Дец 07, 2008 10:17 pm    Наслов: Одговорити са цитатом

Наша полиција нема проблем са таквим рестрикцијама.
Назад на врх
Погледај профил корисника Пошаљи приватну поруку Пошаљи Е-маил Посети сајт аутора
drum
Ветеран

ПорукаПослао: Нед Дец 07, 2008 10:24 pm    Наслов: Одговорити са цитатом

Мени су опет били најбољи наши медији , никако да употребе реч анархиста. Мада ни њима није било лако, гради се метро па је све ограђено, тако да ни они нису имали пуно простора за маневрисање тек неких стотинак метара.
njemen
Посланик

Придружио: 05 Јан 2003
Поруке: 3064

ПорукаПослао: Нед Дец 07, 2008 10:33 pm    Наслов: Одговорити са цитатом

Обавештавај нас и даље. Мени су нереди по свету постали омиљена тема. Ваљда се надам да ће негде коначно пући. Sad
drum
Ветеран

ПорукаПослао: Нед Дец 07, 2008 11:11 pm    Наслов: Одговорити са цитатом

Овде се све углавном смирило. За сутра мислим да су заказани неки нови протести. Пар политичких партија је најавило неке скупове за сутра. Изгледа да су га стварно убили без разлога.
drum
Ветеран

ПорукаПослао: Пон Дец 08, 2008 10:33 am    Наслов: Одговорити са цитатом

Данас је почео тродневни штрајк универзитета широм Грчке, док је више од 2000 студената кренуло према парламенту.За поподне су скупове заказали ККЕ (комунисти) и СИРИЗА(коалиција радикалне левице). Солун је миран а полиција своју видљивост покушава да смањи на минимум. Штрајку и протестима су се прикључили и средњошколци који одбијају да иду на наставу.

----------------------------------------

Обновљени нереди у Атини где су је око осамдесет демонстраната напало
полициску станицу и у Солуну где је запаљена једна банка.

--------------------------------------

Тужилаштво је подигло оптужнице против полицајаца за убиство са предумишљајем као и за саучесништво.

До сада је уништено 38 банака, 3 станице полиције, 12 пословних зграда,запаљено је 35 аутомобила као и 39 полициских возила.

Последњи изменио drum дана Пон Дец 08, 2008 11:25 am. измењено укупно 1 пута
Назад на врх
VoiD
Посланик

Придружио: 30 Дец 2002
Поруке: 4186

ПорукаПослао: Пон Дец 08, 2008 11:21 am    Наслов: Одговорити са цитатом

До сада је уништено 38 банака, 3 станице полиције, 12 пословних зграда,запаљено је 35 аутомобила као и 39 полициских возила.

Код нас би због овога већ стрељали једно 100 људи.
Назад на врх
Погледај профил корисника Пошаљи приватну поруку Пошаљи Е-маил Посети сајт аутора
drum
Ветеран

ПорукаПослао: Пон Дец 08, 2008 11:31 am    Наслов: Одговорити са цитатом

Воид, овде су људи толико попиздели да ја стварно нисам сигуран како ће ово да се заврши, сви моле Бога да полиција неубије још неког.
mpkByk
Ветеран

Придружио: 09 Мар 2005
Поруке: 1398
Локација: Србистан

ПорукаПослао: Пон Дец 08, 2008 11:52 am    Наслов: Одговорити са цитатом

Vid ::
За разлику од МркВука, мени је жао младића а не би сметало ни да је на полицију бацио и нешто јаче од димне бомбе (пошто се и тамошња полиција, попут наше, искључиво брине да заштити режим и крупни капитал).

меа кулпа
нисам имао времена да објашњавам, оно око 9 комада сам рекао из перспективе да сам ја полицајац којег је напала група , небитно која. Далеко да оправдавам полицију , само кажем да је разумљив полицијски страх ( а можда и болесна ревност чувара реда и мира ) поготово што је у Грчкој доста јак анархистички покрет.
А полиција је ко и свагдје слуга система, па се понеки клипан право уживи у ту улогу.
А драго ми је да су наложили коју банку, свака част.
drum
Ветеран

ПорукаПослао: Пон Дец 08, 2008 12:11 pm    Наслов: Одговорити са цитатом

Још данашњи нису одржани а за сутра се најављују нови протести. Нису само анархисти ти који пале ,има ту свега, почев од навијачких група па све до људи незадовољних системом. Убиство је само повод и све је теже предвидети шта ће следеће да се догоди. Средњосколци заустављају саобраћај на једој страни града, студенти пале на другој, неком су допизделе камате па запали банку а неком су превисоке цене па запали супермаркет. Има свега овде.

-----------------------------------------------------

У Атини запаљена зграда америчког колеџа док су у улици у којој се налази запаљени сви аутомобили и полупани су излози на радњама.
У Солуну су запаљене још две банке док обичан свет полако почиње да се окупља.
drum
Ветеран

ПорукаПослао: Пон Дец 08, 2008 5:37 pm    Наслов: Одговорити са цитатом

Уличне борбе још увек трају. У Атини на парламент је бачен молотољев али је полиција брзо растерала демонстранте. На Крфу запаљене три полицијске станице . У Волосу запаљене три полицијске станице и четри полицијска џипа.

-----------------------------------------

У Солуну нереди су се пренели и на улицу Цемиски где се налазе најскупље радње у граду, запаљено је пар банака а изнад града се вије густ црни дим.
Vid
Посланик

Придружио: 31 Дец 2002
Поруке: 4734

ПорукаПослао: Пон Дец 08, 2008 7:27 pm    Наслов: Одговорити са цитатом

Фора је полицији у банана републикама, попут Србије, дато право да ради шта хоће. Уопште не сумњам да код нас полицајац не би кривично одговарао када би убио неког хулигана који га је гађао флашом или каменицом (бранио се!). На другој страни, сваки грађанин би за то добио двадесет година робије.

Из мени недокучивих разлога, код нас је уврежен став да живот и здравље тих волова, иначе школованих (ако се боравак у институцији у Каменици може тако назвати) и тренираних за критичне ситуације, вреди далеко више од здравља и живота обичних грађана. Па тако Урош Мишић добије десет година због лаких телесних нанетих жандарму а они морони у Нишу по 15, 20 дана због ломљења обе руке бејзболком петнаестогодишњој одбојкашици (при томе је жандарм дошао да тражи кавгу а девојчица је само тренирала у школској сали).
Назад на врх
Погледај профил корисника Пошаљи приватну поруку Посети сајт аутора
drum
Ветеран

ПорукаПослао: Пон Дец 08, 2008 7:46 pm    Наслов: Одговорити са цитатом

Отприлике си описао и полицајца овде . Гледам данас једну емисију у којој баш расправљају како је дошло до инцидента. Већина очевидаца (једно петаестак) тврди да је полицајац позвао дечка да му приђе уз непрестане псовке и вређање.На снимку се јасно види двојица полицајаца како пешака прилазе младићу који стоји једно двадесетак метара од њих.

Гори и Мек. Протести се полако приближавају и америчкој амбасади.
General
Члан

Придружио: 05 Апр 2006
Поруке: 160

ПорукаПослао: Пон Дец 08, 2008 7:54 pm    Наслов: Одговорити са цитатом

Доста је чудна полиција у Грчкој. Пре десетак година (нека ме неко исправи) у Солуну је полицајац без икаквог разлога убио нашег средњошколца. Сећам се и ја кад сам био прошле године са Делијама, на утакмици против Ариса колико је грчка полиција прљава. Нападали су нас без икаквог разлога, вређали, разбијали стакла на аутобусима и убацивали сузавац. Једино што не знају да бију ко ови наши, него чим избије неки инцидент одма испаљују сузавац, нема пендречења.
Назад на врх
drum
Ветеран

ПорукаПослао: Пон Дец 08, 2008 8:06 pm    Наслов: Одговорити са цитатом

Нема шта да те ко исправља, све је то тачно. Због тога и нема више полиције на стадионима (бар их нема у оном броју од раније). Ово је само био одличан повод да се сведу неки рачуни од раније. Знају и да бију, данас су једну цуру послали у болницу.
Прикажи поруке из последњих:   
Напиши нову тему   Одговори на поруку    Српски Интернет парламент Форуми -> Форум часописа Коментар Сва времена су GMT + 1 сат
Иди на страну 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Следећи
Страна 1 од 8

Скочи на:  
Не можете писати нове теме у овом форуму
Не можете одговорити на теме у овом форуму
Не можете мењати ваше поруке у овом форуму
Не можете брисати ваше поруке у овом форуму
Не можете гласати у овом форуму

PATRIOTA