Информациони центар КОМЕНТАР
Почетак » О сајту

О сајту

На српском Интернету постоји много сајтова на којима се могу наћи квалитетни текстови из историје, православља, политичке теорије, родољубља и сличних тема и области. Већина сајтова црпи своје садржаје из књига и часописа из којих се текстови преузимају (прекуцавају) и стављају на располагање Интернет популацији. Информациони центар Коментар (www.komentar.co.yu), најпосећенији српски ћирилични сајт, годинама је познат по томе што објављује ауторске текстове и преводе који се раде специјално за овај сајт a однедавно познат и по томе што је обрнуо поменути процес. Наиме, из штампе је изашла књига „Глас деснице – одабрани текстови”, настала на основу материјала који су током 5 година објављивани на сајту. Дакле, уместо да се као до сада материјали црпе из новинских чланака, књига и преузимају са других сајтова, материјали са сајта искоришћени су за стварање једне књиге.

Књига садржи преко 50 текстова подељених у 14 тематских поглавља. Навешћемо само нека: „Наша Србија”, „Десна мисао”, „Евроазија”, „Историја”, „Досије Милошевић”, „Јеврејско питање”, „Демо(но)кратија”, „Xашка инквизиција”, „Православље”… Све текстове одликује оригиналан и студиозан приступ изабраним темама, односно покушај да се изађе из наметнутих и уобичајених мишљења, стандарда, постулата и догми.

О заборављеним врлинама и кодовима који су некада красили све честите Србе и о значају повратка овим вредностима говори се у поглављу „Наша Србија”. Једно поглавље посвећено је идеји Евроазије, а у оквиру њега налазимо изузетно занимљиве текстове о Русији: „На Истоку нешто ново” – о успону и успесима Владимира Путина, „Русија и глобализација” – о улози и месту Русије у будућем планетарном устројству (текст је написао саветник руског председника), „На путу ка Евроазији” Александра Дугина – о јеврејском евроазијству у Русији, „Курс на Цариград” – о историји руске флоте носача авиона и друге. Поглавље „Десна мисао” доноси текстове неких од најзначајнијих мислилаца Трећег пута: Јулиуса Еволе, Рене Генона, Беле Xамваша (о Генону)… Поглавље „Историја” садржи занимљиво виђење дешавања од 27. марта 1941. и текст о ђенералу Милану Недићу. Посебно је занимљиво поглавље „Досије Милошевић” у коме је кроз серију текстова под заједничким називом „Милошевић – спаситељ или издајник” покушано да се на објективан начин сагледа владавина Слободана Милошевића и њене последице. Оригиналан приступ одабраним темама огледа се и у поглављу „Јеврејско питање” у коме је анализирана синтеза јудаизма и ционизма рабина Меира Кахане, као и објашњење владике Николаја Жичког зашто се Син Божји појавио управо у јеврејском народу.

Саставни део Информационог центра Коментар је Српски Интернет парламент, чији су посланици 2001. године организовали спречавање одржавања геј параде на Тргу републике у Београду. Овом догађају посвећено је поглавље „Болест педерастија”. О демократији као идеологији Новог светског поретка говори се у три текста поглавља „Демо(но)кратија”.

Књига „Глас деснице” посвећена је једном од наших најпознатијих православних публициста и политичара, благопочившем Небојши М. Крстићу, који је годинама био уредник Коментара, те су у једном поглављу објављени текстови које је господин Крстић писао за овај сајт. Књигу затвара поглавље са изабраним саопштењима Српског Интернет парламента, од којих желимо посебно да извојимо „Понижење за (не)мир” у којем се веома аргументовано излажу разлози због којих Србија никако не би требало да приступи програму Партнерство за мир.

Тешко је у кратком чланку издвојити све текстове које вреди прочитати с обзиром на то да је књига састављена од најбољих чланака објављиваних током 5 година постојања сајта. Можемо само истаћи да ова књига несумњиво доказује да Информациони центар Коментар постаје снажно оружје у рату који се води у информатичком и медијском простору.

Извор: „Нова искра“, број 77, фебруар 2005.

Лука XАЈДУКОВИЋ

1 коментар

 • Mladen Schwartz каже:

  Poštovana gospodo!
  Ne nalazim nigde vašu @-adresu, pa odgovaram na ovaj uvodnik, verujući kako će redakcija da pronađe moje pismo.
  Čestitam vam na vašoj stranici, s čijim se sadržajima najvećim delom slažem, izuzev onih tema o kojima, po prirodi stvari, srpski i hrvatski nacionalisti imaju različite stavove.
  Javite mi, dakle, svoju elektronsku adresu (svoju sam upisao) kako bih mogao da vam pošaljem neke materijale.
  Pozdrav i dobre želje!
  Mladen Schwartz
  Pretsednik
  NOVE HRVATSKE DESNICE

Остави свој коментар

Мораш бити пријављен како би оставио коментар.

Најчитаније од 1. септембра до данас

Категорије

Препоручујемо

Анкета

Да ли се власт труди да Србију "на мала врата" учлани у НАТО, мимо воље својих грађана?

Погледај резултате

Loading ... Loading ...

Коментар на Фејсбуку

RSS Центар за развој међународне сарадње

 • Резолуција евроатлантског тоталитаризма
  Подршка Центра за развој међународне сарадње и сајта Видовдан  гласноговорницима истине и слободе – Спутнику и Раша тудеј   „Нацисти, фашисти, комунисти, ма колико се разликовали по идеологији, служе се у пракси истим методама, због чега се и обухватају сви скупа истим називом тоталитараца“ – речи су Слободана Јовановића.  Те тоталитарне методе крећу се од […]
 • Сто година зла
  Када нови председник Америке то и званично постане у јануару следеће године, навршаваће се тачно сто година од почетка спирале зла. И на Истоку и на Западу. РАЂАЊЕ ЗЛА Пре сто година у Русији је изведен бољшевички преврат. Комунисти су развалили до тада постојећи свет у тој велесили и донели зло које се ширило систематски […]
 • Србија, НАТО, Русија, шта је српски интерес?
 • Стевица Деђански: НАТО праведност и Србија
  Питање разлике између праведности и законитости јесте кључно питање спољне политике и међународних односа. Шта је праведност, то је врло релативно. Оно се разликује код различитих цивилизација и често је условљено интересима. Примера ради за западне земље, чланице НАТО-а, бомбардовање Србије је била праведна ствар исто толико, колико је за њих праведна ствар признавање Косова […]
 • Србија, Нато, Русија – шта је српски интерес?
  Задовољство нам је да Вас позовемо на скуп у организацији Центра за развој међународне сарадње  под називом   „Србија, Нато, Русија – шта је српски интерес?“   који ће бити одржан  у понедељак 10.10.2016. године са почетком у 10.30 часова, у Медија центру, Теразије 3, Београд  На скупу говоре:  Александар Чепурин – Амбасадор Руске федерације у […]

RSS Непознат довод

Добродошли!

Добродошли на Информациони центар Коментар, најстарији портал српских патриота.

У току су радови на редизајну, па те молимо за разумевање, пошто поједини делови портала још увек нису у функцији.