RSS Центар за развој међународне сарадње

 • Kонференција: „Нова НАТО стратегија против Срба и Руса“
  31. мај 2018. године 11 сати у Медија Центру на Теразијама На скупу говоре: 1. Драгомир Анђелковић – Центар за развој међународне сарадње 2. Бранко Радун – Политички аналитичар 3. Проф др Стевица Деђански – Центар за развој међународне сарадње 4. Др Александар Гајић – виши научни сарадник Института за европске студије 5. Мр Радован […]
 • Драгомир Анђелковић: Непромишљено крунисање антисрпских лажи?
  Погледајмо какве споменике нека нација подиже и лакше ће нам бити да изведемо закључке у вези са тим у ком правцу је воде њени властодршци. То има универзално значење са неизбежном рефлексијом на нашу збиљу. Када наступи поплава успеха или, на другој страни „скале“ националних достигнућа, опасних искушења пропраћених неуспесима, тешко је увек разлучити колико […]
 • Иван Ристић: Тржишни принципи српске геополитике
  „Ни један политички систем не може да успостави универзалну рационалност правом или силом. Али капитализам је једини систем који функционише на начин који награђује рационалност и кажњава све форме ирационалности.“ Ајн Ренд Глобализација као позитиван процес и глобализам као њен первертирани облик пред националне државе постављају радикално нове обавезе и принципе у погледу перцепције државе […]
 • Иван Ристић: Србија и освајање суверенитета
  Балкански геополитички брисани простор који се у ограниченом временском периоду ширио захваљујући победи Доналда Трампа, „брегзиту“, јачању Русије и егзистенцијалној кризи са којом се суочава ЕУ, делује да долази до свог краја. Континуитет западног деловања против српске независне позиције се више не доводи у питање, као ни ревитализација антисрпскх снага у региону усмерених на њено […]
 • Иван Ристић: Ердоган у Србији
  „Ми немамо сталне интересе нити сталне непријатеље. Наши интереси су вечни, и наша дужност је да их пратимо“ Лорд Палмерстон Не само територијално присуство на Балканском полуострву (европски део Тиурске) већ и турски експанзионизам са циљем остварења интересне сфере обима „од Јадрана до Кинеског зида“ Турску категоризује као балканску земљу у политичком смислу. У том […]
Болест педерастија

Геј парада је била генерална проба наше спремности да скинемо гаће пред Америма

Геј парада је била генерална проба наше спремности да скинемо гаће пред Америма 11.08.2002.Leave a comment

Зашто није било концерта који би промовисао ваш последњи албум?

– Одустао сам од концерта, јер смо имали проблем са издавачем. Требало је да радимо спот, а ја сам тада чуо да треба да га ухапсе.

Да ли су хапшења добра или лоша страна нове власти?

– Не зна се ко је прави Србин, а ко ради по налогу Америке. У сваком случају, све што се дешава, дешава се по налогу Америке.

Ви свирате музику која је поникла у Америци, а имате антиамеричке ставове?

– Реп се јавио као бунт црнаца према америчком расизму и државној политици. Паблик Енеми је антиамеричка музика. Реп је сад искоришћен, злоупотребљен и претворен у америчку музику. Паблик Енеми је, као највећи реп бенд, упозоравао црначку нацију, образовао је текстовима. Они су певали: „Гори Xоливуде, гори“, што се на крају и десило када је дошло до побуна због пребијања Родни Кинга.

После компилације „Песме изнад истока и запада“ многи су сматрали да је ваша музика превише агресивна да би била блиска православљу.

– Свако доживљава музику на свој начин и свако има другачији генетски код. Питање: „Знаш ли ко те љуби силно?“ из наше песме доводи до сазнања да неко води рачуна о теби.

Постоји и тумачење да је рокенрол сатанска творевина. Како ти као православац и музичар уклапаш те две ствари?

– Свако има право на своје мишљење. Не могу да кажем да људи који то мисле нису у праву, али не могу да кажем да је свака песма таква. Тога има и у народној и у поп музици. Сада се тренутно једна песма бесомучно врти, а помиње кваку и стомак. То је поп песма за широке народне масе. И сви знамо да ту постоји приватна прича, а као нико је не зна.

Да ли су ти блиске идеје покрета Образ?

– Ја не знам њихову идеју, знам само неке речи се помињу: част, образ, поштење, Српство. Ја подржавам то у сваком случају. Не знам шта они раде.

Они су били једни од иницијатора идеје о контрамитингу за време геј параде у Београду.

– И ја сам био један од оних који су били међу контрамитингашима. То је била класична провера дал’ смо способни да скинемо гаће, да ли смо педери довољно да би добили 45 милиона фунти, које у ствари нећемо ни видети. Ја знам доста педера, то је болест и ништа друго. Ти болесни су у свету нашли неки свој мир, лече се међусобно, а ја мислим да није био тренутак да се то овде деси. Много је људи изгинуло овде за последњих десет година. Кад дођу људи и питају где су нестали са Косова, мало се обраћа пажња, само се помиње у вестима да су ови ишли по улици, а кад изађу педери, то је светски догађај. Сад кад смо овако разваљени, бар достојанство нећу да изгубим.

Шта сте ново радили?

– Радили смо музику за навијачке песме за Делије. То треба да се појави ускоро, а снимамо и аутобиографски филм. Планирамо да снимимо српске родољубиве песме, неко их зове четничке, које ћемо обрадити у нашем фазону. Не радимо ништа друго, нисмо промовисали ни албум који се појавио у мају 2001. године. Мислим да треба да избегнемо хиперпродукцију, да не штанцујемо песме које немају смисла.

Мислиш ли да ће се на Косову нешто променити?

– Прво ће се променити овде, па тек онда тамо. Или ће Косово бити изгубљено, или ће се поновити битка у којој ће многи часно изгинути.

ИНТЕРВЈУ СА НИКОЛОМ XАЏИ-НИКОЛИЋЕМ, ФРОНТМЕНОМ ГРУПЕ 357

Сродни чланци:

Оставите одговор